Перейти к содержимому

ПРО РОЛЬ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК

Ритм життя сучасної людини залишає все менше можливостей для контролю за факторами середовища, що негативно впливають на стан здоров’я. Стреси, забруднення всіх екосистем, генетично модифіковані продукти, незбалансоване харчування, нестача фізичної активності – ось неповний перелік причин, що підривають наше здоров’я, життєві сили та тонус організму. Здавалося б, що медицина стає досконалішою – дедалі більше нових специфічних медичних спеціальностей, способів ранньої діагностики захворювань, виведення ринку сучасних фармацевтичних продуктів. Однак навіть далекій від медицини людині неважко помітити, що тривалість життя неухильно скорочується, пік здоров’я зміщується з 25 років практично в дитячі роки, і аптеки, що відкриваються мало не в кожному будинку, абсолютно не рятують положення.

За останні десятиліття відбулася адаптація до антибіотиків, їхня концентрація в препаратах зросла в тисячі разів. Кожен медичний препарат супроводжує довгий список побічних ефектів, які чесніше було б просто назвати “ефектами” які не призводять до вирішення даної медичної проблеми. Медичне обслуговування стає все дорожчим, а реального ефекту без корекції стилю життя вже не обіцяє ніхто. Здається, що єдиний спосіб проактивних дій щодо зміцнення здоров’я – це складання збалансованого раціону та вживання органічних продуктів. Але й тут на нас чекає розчарування – виснаження ґрунтів призводить до зменшення вмісту корисних нутрієнтів навіть у органічних продуктах, вирощених без використання синтетичних добрив та стимуляторів росту. Нам все частіше рекомендують пити синтетичні вітаміни як доповнення до далеко не ідеального раціону, проте питання їх ефективності все ще залишається спірним.

Все далеко не так сумно, адже рішення знайдено понад 60 років тому. Близько 88% жителів Японії, у країні з найвищою тривалістю життя, використовують дієтичні добавки та функціональні продукти. Використання подібних препаратів набуло і широкого поширення в США, де їх використовують близько 70% населення та Європі (50%). Тільки на теренах колишнього СНД вживання дієтичних не перевищує 8%. Стає ясно, що український споживач відчуває дефіцит якісної інформації про можливості дієтичних добавок та функціональних продуктів. Досить промовисто ця проблема виглядає, зокрема, у Японії. При спілкуванні з японцями дуже складно визначити їхній вік, вони виглядають неймовірно молодо, доглянуто, і головне – здорово. Поштовх до масового використання дієтичних добавок у Японії дала державна програма відновлення здоров’я нації, яка стартувала незабаром після закінчення 2 світової війни та атомних бомбардувань, наслідки яких виявилися повною мірою через кілька років. І ось забудованою кам’яними джунглями мегаполісів Японії завдяки грамотному використанню БАДів вдалося вийти на перше місце за тривалістю життя. Зараз це не тільки найпрацелюбніша, а й найздоровіша нація у світі, де негативні фактори середовища нівелюються завдяки підтримці організму та корекції раціону за допомогою біологічно-активних добавок. Дієтичні добавки допоможуть відновити рівновагу життєвих сил у цій непростій боротьбі за здоров’я та красу у шаленому ритмі сучасного життя. Зараз, до подібних продуктів відноситься і дієтична добавка – Рапалайн.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *